Informaatiota seurasta

Suomi-Irlanti -seura on perustettu 1954 Helsingissä. Turku sai 1986 oman alaosastonsa, jossa on jo lähes 100 jäsentä. Seuran tarkoituksena on tehdä tunnetuksi irlantilaista kulttuuria, historiaa ja nykypäivää.

Vuosittain järjestettäviä tapahtumia ovat esimerkiksi St. Patrick’s Day, irlantilaisen kirjallisuuden ja kulttuurin päivä Bloomsday sekä kelttiläisen ajanlaskun uudenvuoden aatto Samhain.
Suomi-Irlanti -seuran vuonna 1986 ensimmäisen kerran Helsingissä järjestämä Irish Festival in Finland on laajentunut Suomessa jo seitsemälletoista paikkakunnalle. Se on myös Manner-Euroopan suurin irlantilaisen musiikin tapahtuma. Suomessa ovat esiintyneet mm. Altan, Mary Coughlan, Chieftains, Christy Moore, Mary Black, Jimmy MacCarthy sekä tietysti suomalaiset Korkkijalka ja Lost Libidos.

Näiden isompien tapahtumien lisäksi järjestetään erilaisia keskusteluiltoja, joiden teemoja ovat olleet elokuvat, kirjallisuus, musiikki ja matkailu. Aiheita ovat alustaneet eri alojen asiantuntijat ja harrastajat, mm. kirjailija ja kääntäjä Jyrki Vainonen, kulttuurihistorioitsija Hannu Laaksonen, Nobel-palkittu runoilija Seamus Heaney ja Irlannissa asunut kirjailija Leena Lander.
Myös irlantilaisen elokuvan ja kansantanssin tapahtumia on järjestetty.

Seuran jäsenlehti Shamrock ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.

Paluu aloitussivulle

© 2001 - 2019 Finnish-Irish Society Turku. All rights reserved.